Szamotulystraat 13 - 8700 Tielt - T 051 63 39 40 - F 051 63 56 20 - M Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Premies voor energiebesparende maatregelen

Wanneer u investeert in een energiezuinige woning, dan komt u in aanmerking voor een heel aantal premies en subsidies van verschillende overheden.

Belastingvermindering door de federale overheid

De federale overheid geeft in 2013 een belastingvermindering voor het plaatsen van dakisolatie. U mag 30% van het bedrag dat u betaald hebt voor de werken inbrengen in uw belastingaangifte.

Premies van de Vlaamse overheid

 • Groenestroomcertificaten
  Wie investeert in zonnepanelen krijgt groenestroomcertificaten. Dit groenestroomcertificaat kan u inruilen bij uw netbeheerder voor een bepaald bedrag.

 • Korting op onroerende voorheffing voor een energiezuinige nieuwbouwwoning
  Wie een energiezuinige nieuwbouwwoning bouwt met een laag e-peil, kan hiervoor een korting op de onroerende voorheffing krijgen.

 • Renovatiepremie
  De Vlaamse renovatiepremie is een financiƫle tegemoetkoming voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Onder andere de vervanging van glas en schrijnwerk in een woning en het plaatsen van een zonneboiler zijn werken die in aanmerking komen voor de premie. Controleer of u aan alle voorwaarden voldoet.

 • Verbeteringspremie
  De Vlaamse verbeteringspremie is een financiƫle tegemoetkoming voor wie zijn woning wil verbeteren of uitbreiden. Het plaatsen van dakisolatie in combinatie met een vernieuwing van het dak, de vervanging van het glas en schrijnwerk van uw ramen, het aanbrengen van gevel-isolatie en de vervanging van een oude cv-ketel door een hoogrendementsketel zijn werken die in aanmerking komen. Bekijk goed de voorwaarden.

Premies van uw netbeheerder

De Vlaamse elektriciteitsdistributienetbeheerders zijn verplicht om een aantal energiebesparende maatregelen financieel te ondersteunen.

Waarvoor kan u subsidies krijgen van uw netbeheerder als u werken uitvoert in een bestaande woning?

Voor beschermde afnemers is er bovendien een premie van 800 euro bij de vervanging van een oude verwarmingsketel.

Wie een zeer energiezuinige nieuwbouwwoning met een laag E-peil bouwt, krijgt een premie van de netbeheerder.

Premies van gemeente of provincie

Ook uw gemeente en uw provincie geven een aantal premies voor energiebesparende maatregelen. Via de subsidiemodule op energiesparen.be kan u opzoeken welke premies u kan krijgen van uw gemeente of provincie.